Världens bästa svenska fullängdare genom tiderna

Min favoritplatta alla kategorier släpptes 1980. Första LP:n jag köpte var ”Never mind the bollocks”. Det här var min andra, Hansa Bands ”Flipperspel” den tredje. Vinylspelare har kommit och gått men Docent Döds plattor har bestått. Denna köpte jag ihop med min första stereo.

Enda missen bandet gjorde var att singel/MP-baksidan och guldlåten Chick-e-chack inte plockades med på LP:n. För några år sen var den min sons första favvolåt som han gärna dansade till. Hursomhelst den här skivan är raktigenom helbra. Någon trollkarl måste ha smugit in den magiska beroendeframkallande ingrediensen; liknande den som Coca-Cola Company har receptet till inlåst i ett hemligt skåp. Detaljen som gör att det inte går att tröttna. Kanske räcker det med att, som i Docent Döds fall, döpa en av låtarna efter världens mest sålda smaksatta dryck.

Det här är plattan jag tveklöst skulle välja att ta med mig till en öde ö om jag nu blev tvungen att välja en endaste. ”Tusen heta kyssar” var deras andra LP; den har massor och åter massor av guldkorn liksom debuten ”Docent Död” som i sin tur är mer pang-på-rödbetan-pop-punk-rock. För att vara fullängdare är båda ovanligt jämnbra men ändå intressanta och lekfulla på samma gång. För mig är båda fempoängare även om jag gärna sätter ett plustecken på debuten.

Genom åren har man samlat på sig singlar och annat kul från den här tiden och även det mesta från den senare Docenterna-eran. Min omgivning är kanske inte lika övertygad som mig…och frugan vill inte ha mer Solglasögon nu. Men nu ska de fram!!! Don’t forget to rock’n’roll…

Peter Dahlén, musiktidningen.se

2 Comments

Comments are closed.