Artisterna som åker på Packmopedsturné 2012

Bakre raden: Mats Ronander, Patrik Isaksson, Robert Henriksson (i grönt), Bengt Bygren, Göran Samuelsson. 
Främre raden: Anders ”Moneybrother” Wendin, Bengt Blomgren, Anna Stadling och Fredrik Svensson.
Foto: Olle Nilsson

Årets packmopedister presenterades på en presskonferens i Karlstad den 27 mars.
Med start den 23 juli, i vackra Uddeholmsladan i Hagfors, är det följande artister som rullar ut på de värmländska vägarna i sommar.

Det som ser ut att bli den sista Packmopedsturnén någonsin är dessutom ett eminent 20-årsjubileum.

Göran Samuelsson
Utan Göran ingen Packmopedsturné. Göran är eldsjälen och pappan till turnén. Han är sångpoet och akvarellkonstnär och har genom åren blivit mångfaldigt prisad för sin snillrika musik. Hösten 2012 släpps hans tolfte album ”E. Samuelssons Handelsträdgård”. 

Anna Stadling
Det blir andra gången Anna Stadling åker på moppeturné. Hon har jobbat med många stora svenska artister, bl a på sång och som gitarrist i Lasse Winnerbäcks kompgrupp Hovet och tillsammans med Staffan Hellstrand och Idde Schultz. Hon har två egna starka plattor i bagaget, varav den senaste ”E4 mot norr” kom 2010.

Mats Ronander
Inleder man sin musikaliska karriär som sextonåring är det sannolikt att man hinner med en hel del. Det vågar vi påstå att ’Malla’ har gjort. Han har turnerat med ABBA i USA, spelat i band som Nature, Low Budget Blues Band, Grymlings, kompat Ulf Lundell, spelat in film och, inte minst, skördat stora framgångar som soloartist.        

Anders ”Moneybrother” Wendin
Han har fått en Grammis för bästa rockalbum (Blood Panic). P3 Guld utsåg honom till Årets manliga artist för samma album och han fick en Guldmick för sin imponerande scennärvaro. Det har alltid varit en fröjd och en energiboost att se Moneybrother live, och allt talar för att värmlandspubliken kommer att få njuta av en artist som verkligen ger allt på scen.

Patrik Isaksson
En efterlängtad deltagare som har varit på gång för Packmopedsturnén flera gånger och äntligen föll bitarna på plats. Att byta melodifestivalscenen till två veckors gig i gröna sommarsverige känns lika självklart som att publiken kommer att få möta Isakssons popklassiker som ”Du får göra som du vill” och ”Hos dig är jag underbar”.

Artisterna kompas, enligt god och slitstark tradition, av Bengan Blomgren, Robert Henriksson, Fredrik Svensson och Bengt Bygren.

20 år i tvåtakt – Packmopedsturnén firar 20 år – och tar paus

I sommar rullar den numera riksbekanta Packmopedsturnén ut på Värmlands och Dalslands vägar igen.

Vi kan se fram emot ett härligt jubileum då Packmopedsturnén med extra klang och jubel fyller tjugo år!

Årets turné kommer att vara speciell även på det sättet, att den – efter sommaren blårykande extas – kommer att ta en paus på obestämd tid.
Mopparna har vid detta laget rullat cirka 1.500 mil på värmländska grusvägar och har tydligt lagt fram sitt krav att nu får det faktiskt bli en paus, annars blir det strejk! Och det är klart att ett sådant argument måste tas på allvar. 

Artister och arrangörer är eniga:
De tjugo åren som gått har bjudit på en fantastisk resa – genom ihållande regn och gassande sol. Förbi röda stugor, genom städer, över stock och sten, ibland med själva livet som insats. Det har tältats och det har skapats unika musikaliska möten, och mitt i glädjen har turnén satt spår och skapat minnen. Pernilla Andersson sjunger om turnén på sin succésingel ”Dansa med dig”. Pappa Packmoppe själv, Göran Samuelsson, beskriver det lite kryptiskt som att ”fjällvandra på hjul” och Ola Magnell sa 2004: ”Det här är nog så nära man kan komma en annan människa utan att ligga med honom…”

Ungefär 180 konserter har genomförts sedan 1992 och de senaste åren har turnén slagit publikrekord varje år. Folk har rest till Värmland från hela Norden för att uppleva den unika stämning som varje konsert skapar.
2011 års publiksiffra uppgick till 11.500 och därmed har den cementerat sin plats som en höjdare bland sommarens olika musikaliska arrangemang.

Men allting har en ände och efter 20 år känns det nu lämpligt att summera, ta en paus och gå vidare. 2012 års turné kommer att bjuda på ännu ett fantastiskt gäng med nya spelsugna mopedburna artister. Vilka de blir presenteras som vanligt på presskonferens i Värmland senare i vår.

Biljetterna släpptes den 10 december.

23/7 Uddeholm, Uddeholmsladan
24/7 Storfors, Bergslagens Kanal
25/7 Karlsdal, Hyttruinen
26/7 Rudskoga, Hembygdsgården
27/7 Karlstad, Café August *UTSÅLT*
28/7 Karlstad, Café August *UTSÅLT*
29/7 Kil, Hembygdsgården
30/7 Borgvik, Hyttruinen
31/7 Åmål, Cafe XO
1/8 Bengtsfors, Gammelgården
2/8 Sillerud, Hembygdsgården
3/8 Klässbol, Folkets park
4/8 Västra Ämtervik, Sillegården

http://www.packmopedsturne.se/