Emmylou Harris släpper nya albumet ”Hard Bargain ” den 27 april och kommer till sverige för två spelningar

Emmylou Harris är en av vår tids största kvinnliga artister med en lång meritlista i bagaget. Nu släpper hon nya studioalbumet ”Hard Bargainden 27 april och kommer till Sverige för två konserter i maj.

2008 släppte Harris det kritierrosade albumet ”All I Intended to be” och Aftonbladets Håkan Steen gav den 4 plus med orden: Som vanligt finns det ingen som är bättre på att smälta ihop det goda och det onda, det sorgliga och hoppfulla till musik som är precis som livet självt”

Nu tre år senare har Emmylou skrivit elva nya låtar, samt plockat fram två av sina favoritlåtar som hon tolkar på sitt alldeles egna sätt. Albumet producerades av Jay Joyce som tidigare jobbat med Patty Griffin. En deluxe variant av albumet med sex live-framträdanden och intervjuer kommer att släppas samma dag.

Emmylou Harris har varit verksam som artist i över 40 år, under sin spektakulära karriär har hon belönats med inte mindre än 12 Grammy-Awards och hon har även fått mottaga Billboard Century Award. 25 album har spelats in och hon är med råge gjort sig förtjänt av sin plats i Country Music hall of Fame. Hon har spelat in låtar med artister som Dolly Parton, Linda Ronstadt, Johnny Cash, Neil Young, Bob Dylan, Mark Knopfler och Steve Earle för att nämna några.

Nu kommer hon tillsammans med sina Red Dirty Boys för två sverigespelningar i Sverige. Den 24 maj på Cirkus i Stockholm och 25 maj på konserthuset i Göteborg. Red Dirt Boys är Phil Maderia (gitarr, keyboard), Rickie Simpkins (mondolin), Chris Donohoe (bas) och Bryan Owings (trummor).

www.emmylouharris.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>