Pernilla Andersson "Desperados" i Melodifestivalen på Lördag 5 Februari från Luleå

Med sjunde albumet “Ö” och en Topp 10-succé på Hitlistan i bagaget avslutade Pernilla före nyår “Från ö till fastland” turnén. Fantastiska musiker, lapp på luckan och en överväldigande publikrespons – det är inte konstigt att Pernilla Andersson Dregen helst tillbringar sin tid på de svenska vägarna. Ytterligare ett bevis för genomslaget av de senaste årens fokuserade arbete på olika fronter är förstås det erkännande som Grammisjuryn skänkte Pernilla genom nomineringar i tunga kategorierna Årets Kvinnliga Artist samt Årets Kompositör.

Fjolåret  innebar också flera stora TV framträdanden, senast i “Världens Barn” galan på SVT och premiär på vita duken när Pernilla dök upp som  en sjungande Ann-Louise Hansson i “Cornelis”; Amir Chamdins film som setts av nära 200.000 på bio.

Det kan med andra ord vara hög tid för Pernilla att ge sig i kast med landets största TV sammanhang; programmet som mer än något annat har en förmåga att engagera större delen av svenska folket. Pernilla ger sig huvudstupa in i ett sammanhang som ibland handlar mer om “chocker”, rubriker och sceneffekter än den musikvärld som denna mångfacetterade sångerska/låtskriverska/producent/musiker/”skådespelerska” kallat sin under en karriär som inleddes som pianist.

Med nyskrivna “Desperados”; en låt som inte hann bli klar i tid för nya albumet “Ö” lovar upphovskvinnan att det helt enkelt inte kommer att bjudas på något av ovanstående chocker. Den 28 Februari släpper Pernilla Andersson ”Ö” i utökad version innehållande ”Desperado” och ytterligare 2 nyskrivna sånger.

”…Jag ger mig inte in i “Schlagern”; “Melodifestivalen” för mig handlar helt enkelt om att jag tillsammans med mitt band hoppas få 3 minuter att framföra en nyskriven låt  för så många som möjligt, precis så som jag vill att den skall upplevas, och jag hoppas att det kommer att räcka långt. Bandet kommer vara stiliga, gitarren ska gnistra i strålkastarljuset och “Desperados” vågar jag påstå känns som en hit – och visst får ni gärna rösta på mig…..” hälsar Pernilla.

Direkt efter festivalen är det dags att fortsätta “Från Ö till fastland” turnén – med nypremiär i Stockholm 29 mars och återbesök i Södra och mellersta Sverige, tar hon denna gång vägen över Norrland också. Som speciell gäst på Turnen har Pernilla bjudit med sig Anna Stadling.

Turne från Ö till fastland 2011

Speciell gäst: Anna Stadling

11-03-29  Södra Teatern  Stockholm 
11-03-30  Örebro Konserthus  Örebro   
11-03-31  Kristianstads konserthus  Kristianstad 
11-04-01  Babel  Malmö
11-04-02  Palladium  Växjö 
11-04-03  Jönköpings Teater  Jönköping 
11-04-06  Katalin  Uppsala 
11-04-08  Trädgårn  Göteborg 
11-04-09  Pigalle  Nässjö 
11-04-10  Medborgarhuset  Säffle 
11-04-13  Kulturens Hus  Luleå   
11-04-14  Folketspark  Skellefteå
11-04-15  Aula Nordica  Umeå 
11-04-16  Gävlekonserthus  Gävle

Fler datum tillkommer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>