Stiko Per Larsson albumaktuell, uppträder på Earth Hour och ger sig iväg på turné till fots

Förutom att Stiko Per Larsson gör sina turnéer till fots så är han även med och kämpar för miljön genom att uppträda på Earth Hour i Katarina Kyrka i Stockholm lördagen den 26 mars tillsammans med en hel del andra artister såsom Little Majorette, Esbjörn Hazelius, Carl Norén och Me and My Army. Genom att släcka ner allting en timme skickas en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar. I samband med detta arrangeras nedsläckningskonserter runt om i Stockholm med stöd av Luger. Konserterna har något för alla smaker – från klassisk musik till hiphop, electronica, pop och folkmusik.

 

Sedan, när våren vinner över vintern, ger sig Stiko Per Larsson ut på sin traditionsenliga turné till fots.

Under nästan sex veckor i april och maj vandrar han längs landsvägar och stigar, med gitarren på ryggen och spelar sin musik för alla som vill lyssna. Vandringsturnéerna har blivit ett starkt signum för Stiko Per Larsson och bygger på en dåraktig envishet, god kamratskap och en lust att uppleva äventyr och träffa nya människor.

2011 genomför Stiko Per Larsson sin femte vandringsturné och det blir den längsta hittills. Han ska vandra söderut från Stockholm, genom Sverige och över till Danmark och via Helsingör ta sig ner mot Köpenhamn. 38 dagar och lika många spelningar.

Vandringsturnéerna har genom åren lockat tusentals besökare till både spelningarna och Stikos hemsida. Hans förkärlek för att blanda ny teknik med gammal hederlig luffaranda innebär att publiken kan följa äventyren in i minsta detalj via dagliga videobloggar, Stiko‐GPS och livestreamade spelningar

Den 6 april släpps också Stiko Per Larssons efterlängtade tredje album, “Varken Stjärna eller frälst” (Warner). Albumet föregicks av singeln “Oxens År” som i januari 2011 tog sig direkt in på #1 på den svenska Ituneslistan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>